Mgr. art. Martin Snopek ArtD. Mgr. art. Martin Snopek ArtD.

c 8258 Q Filmová a mediálna tvorba

a 8259 Q Animovaná tvorba

8259 M Animovaná tvorba

8294 M 03 Obrazová a zvuková tvorba - virtuálna grafika

​Vzdelanie:
2007 - 2010 doktorand, FTF VŠMU (Katedra anim. tvorby)
1993 - 1999 FTF VŠMU (Katedra anim. tvorby)
1989 - 1993 ŠUV Bratislava (grafický odbor)

Filmografia:
2011 - Posledný autobus - koprodukcia, spoluréžia, animácia
2006 - PIK a NIK - produkcia, réžia, animácia
2004 - Anjel spoluréžia s Marekom Šulíkom, videoklip Vidiek
2001 - Každodenná paša - produkcia, réžia, animácia
1998 - Havran a líška - réžia, animácia
1997 - Stretnutie - réžia, animácia
1995 - Kroky, roky, skoky… - spoluréžia, animácia

Ocenenia:
2012 - Hlavná cena v Saint-Petersburg, Rusko, za film Posledný autobus
2012 - The Golden Octopus for the best international short fantastic film, 5th Strasbourg European Fantastic Film Festival, Francúzsko, za film Posledný autobus
2012 - The Student Jury Prize for the best international short fantastic film, 5th Strasbourg European Fantastic Film Festival, Francúzsko, za film Posledný autobus
2012 - Špecialna cena poroty za najlepší scenár, Cacak, Srbsko, za film Posledný autobus
2012 - Special Mention for Best Slavic Stop Motion, Stoptrik International Film Festival Maribor - Niepołomice, Slovinsko - Poľsko 2012, za film Posledný autobus
2012 - 2. miesto poroty, 11th Countryside Animafest Cyprus, za film Posledný autobus
2012 - Film Europe Award za mimoriadny tvorivý počin slovenského režiséra alebo producenta v zahraničí, Slovensko, za film Posledný autobus
2012 - Hlavná cena New Vision International Film Festival Kiev, Ukrajina, za film Posledný autobus
2012 - Zvláštne uznanie poroty, Anifilm 04, Třeboň, Česko, za film Posledný autobus
2012 - Hlavná cena Grand Prix, 19. Festival of Animated Film Stuttgart’ 12, Nemecko, za film Posledný autobus
2012 - Igric za animovanú tvorbu, národná cena Slovenského filmového zväzu, za film Posledný autobus
2012 - Hlavná cena festivalu - Grand Prix v Tampere, Fínsko, za film Posledný autobus
2012 - cena Prix de la Jeueness, na festivale Clermont-Ferrande vo Francúzsku, za film Posledný autobus
2011 - Hlavná cena Grand Prix Maestro na festivale Animateka v Ľubľane, za film Posledný autobus
2008 - Cena humoristickej spoločnosti Pacala, Rumunsko, za film PIK a NIK
2007 - Hlavná cena pre animovaný film na Cinefeste, Miskolc, Maďarsko, za film PIK a NIK
2007 - Prémia Slov. film. zväzu za film PIK a NIK
2006 - Cena azyl.sk v kat. Najlepší 5-minútový film za film PIK a NIK
2006 - Cena Tibora Vichtu za najlepší scenár Zrkadlenie
2006 - 1. miesto Cinema Banská Bystrica za film PIK a NIK
2006 - 5. miesto Ebense, Rakúsko, za film PIK a NIK
2005 - Cena Tibora Vichtu za najlepší scenár Posledný autobus
2002 - Prémia Slov. film. zväzu za film Každodenná paša
2001 - 1.miesto na prehliadke animovaných filmov “Začiatok a koniec"v štúdiu L+S
za film Každodenná paša
2001 - Študentská cena na festivale Animafest Zágreb za film Každodenná paša
1998 - Prémia Slov. film. zväzu za film Havran a líška
1997 - Čestné uznanie v Písku za film Stretnutie
1996 - Cena Petra Mihálika za spoločný film Kroky, skoky, roky…
1996 - Cena Art Filmu za spoločný film Kroky, skoky, roky…
1996 - Prémia Slov. film. zväzu za spoločný film Kroky, skoky, roky…

 

PIK A NIK (International Creation)

Martin Snopek

Martin Snopek

Martin Snopek

Martin Snopek

Martin Snopek

Martin Snopek

Martin Snopek

Martin Snopek

Martin Snopek

Martin Snopek

Martin Snopek

Martin Snopek

Martin Snopek

Martin Snopek

Martin Snopek

Martin Snopek